Om Svein Årseth
Svein Årseth er en av Norges mest allsidige sceneartister og sangere. Han har hatt suksess i utallige show, musikaler, teater og i konserter i over 30 år. Senest så du han i TV-serien Costa del Kongsvik og han er med en ny serie som kommer i 2017.
Svein Årseth portrett

Svein Årseth
Foto: Ingar Næss (2014)

Sangeren Svein Årseth har en imponerende liste med forestillinger og sceneshow. Han har arbeidet med det meste innen sceneunderholdning, fra musikaler og show, teater- og revy, til cover av evergreens og pop.

Stemmen, musikaliten og sceneerfaringen har han delt med mange av Norges beste artister, som Wenche Myhre, Reidun Sæther, Maria Haukaas Mittet, Mariann Aas Hansen, Dollie de Lux, Elisabeth Andreassen, Trine Rein, Inger Lise Rypdal, Thorild Sivertsen, Jahn Teigen, Ola Fjellvikaas, Sigvart Dagsland, Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen, Thor Endresen, Guri Schanke og Øyvind Blunck, for bare å nevne noen av de meste kjente.

Film og TV

TV-opptredener, roller i TV-serier, kortfilmer- og reklameoppdrag er også en del av Sveins kunstneriske virksomhet. I de senere år han Svein hatt flere roller i reklamefilmer, kortfilmer. Han hadde rollen Erik i den populære TV-serien Costa del Kongsvik (2016), hvor spilte mannen til finansfrue Therés. Svein deltar også i en ny TV-serie med Lene Kongsvik som kommer i 2017.

Over 2.500 sceneshow

Siden 2004 var han tilknyttet det svenske underholdningsagenturet 2Entertain – Nordens største produksjonsselskap for levende underholdning.  På scenen på MS Color Fantasy og MS Color Magic har Svein sunget og danset i godt over 2.500 show. Der hadde han fremtredende solistroller i et ensemble med 8-10 sangere og dansere.

Med «Wallmans salonger On Tour» sang han under Eurovision Song Contest 2010 i Oslo for 25.000 elleville publikummere i Fornebu Arena før begge semifinalene og finalen. Han har også turnert landet rundt med den samme gruppa.

Teater, revy og musikal

Svein har hatt engasjementer på Det Norske Teatret, Trøndelag Teater, Chat Noir, Bryggeteatret, Oslo familieteater, sommershow på Ishavshotellet i Tromsø, Park hotell Sandefjord, Oseberg kulturhus Tønsberg m.fl. I Stockholm spilte han ett år i musikalen Miss Saigon på Göta Lejon, med blant annet Stefan Sauk og Niklas Andersson som motspillere.

Svein Årseth 2014

Svein Årseth 2014

Musikalroller inkluderer bl.a. Jesus (Jesus Christ Superstar), Mack (Mack and Mabel), Butleren (Sound of Music), Padren (Don Quixote / Mannen fra La Mancha), Burt Healey (Annie), Erlend (Herregårdsspillet i Larvik), samt roller i Sweeney Todd, Godspell, Ungen, Tolvskillingsoperaen, Oliver, og Pippi Langstrømpe m.m.

I de populære showene Abba – Thank you for the Music, revyene I leende live, Damenes aften med gutta på slep, og i forestillingen En kveld med Inger Lise Rypdal har han spilt for et stort publikum.

I 2007 var Svein engasjert som en av fire solister med Kaunas Symfoniorkester i Litauen for konserten «Abba in Symphony» (Siemen Arena, Vilnius Litauen).

«Jeg har jobbet som skuespiller, showartist og sanger i snart 30 år. Det  er en fantastisk jobb i en spennende bransje. Det har gitt meg utrolige opplevelser og møter med mennesker som jeg er veldig takknemlig for.»
Svein

Fra Telemark

Svein vokste opp i Bamble utenfor Porsgrunn og var den gang en kjent barnestjerne i Grenland. Lite visste han da om at han skulle leve av å synge og å opptre som voksen. Med musikklinje på videregående skole og Norsk musikal- og ballettskole, ble grunnlaget lagt for et liv på de skrå bredder. Selv om det er godt over 30 år siden han var barnestjerne, er han ofte invitert tilbake til Grenland for å holde konserter i det lokale musikkliv.


Rolleliste og forestillinger
CV

© Svein Årseth 2016 - kontakt: svein@yahoo.com